Menu

Black Friday Wiki

Danmark har for det meste været præget af Januarudsalg, Påskeudsalg og julesalget – altså tilbudsfester som strækker sig over flere dage. Black Friday er derimod påtænkt som én dag. Kun én dag med ultimative rabatter.

Men nu tænker du måske:

Hvorfor fejres Black Friday?

Black Friday er en amerikansk tradition, som kommer i kølvandet på Thanksgiving. Thanksgiving er også en primært amerikansk tradition, en salgs høstfest – helligdag. Helligdagen bruger amerikanerne sammen med deres kære, og derved er det meste lukket denne dag. For at sparke gang i salget igen, samt julehandlen, bruger de amerikanske butikker fredagen efter Thanksgiving til at kickstarte julesalget.

Det er det som kaldes Black Friday.

Black friday shopping med telefon og computer
Foto: BlackFridayCounter – Black friday shopping med telefon og computer.

Hvornår er det nu lige det er Black Friday?

En god tommelregel til at undgå at overse Black Friday (Kan man overhovedet det?), er ved at notere dig at Black Friday altid falder på sidste fredag i november måned. Mere nøjagtigt så falder Black Friday altid fredagen efter Thanksgiving, som altid er den fjerde torsdag i november.

Datoerne helt frem til 2030 kan du se i vores blogindlæg: Hvornår er det Black Friday.

Hvorfor hedder det Black Friday?

Det flyder med delte meninger om hvor navnet ”Black Friday” stammer fra. Angiveligt stammer navnet fra den amerikanske stat Philadelphia, hvor man brugte navnet til at beskrive de massive menneskemængder, som pludselig kom på gaden fredagen efter Thanksgiving.

En ting er sikkert: Black Friday er kommet til Danmark for at blive. I hvert fald nogle år endnu.

> Se oversigt over butikker med Black Friday Tilbud

Del dette indlæg